2 Haziran 2012 Cumartesi

Ibrahim Tatlıses & Zara Düet ..

Bulent Ersoy SIKAYETIM VAR

Bulent Ersoy-Sen gencligimin katilisin....

Bülent Ersoy - İşte Bu Bizim Hikayemiz - Sanaz.

İZLENME REKORU KIRAN VİDEO !! (2010)

İZLENME REKORU KIRAN VİDEO !! (2010)

Bu videoyu herkes ibret olarak İzlemeli ve İzletmeli...

EZANI DUYUNCA !

ŞEVVAL YİLDİZİ KADİN SİBEL...:

ŞEVVAL YİLDİZİ KADİN SİBEL...:

1 Haziran 2012 Cuma




SİZDEN RİCAM 5 DAKİKANIZI AYIRIN VE OKUYUN LÜTFEN!!!
<<< İNSAN OLMAKTAN UTANDIM ... YAZIKLAR OLSUN BE. >>> Midenize kramp girmeden asagidaki yaziyi okuyabilir misiniz bilmiyorum. Ama isimleri okuyun derim. Unutmamak icin.
Her meslekten, her yaştan, az önce hepsi başı bağlı, şişman bir kadına bir miktar para ödediler ve kadın onlara tembih etti:

- Kız 13 yaşında, bekaretini henüz kaybetmedi, kaybetmesi bizim başımızı belaya sokar, ona göre muamele edin.
Her meslekten, her yaştan erkek kalabalığı bu sözler üstüne başını sallıyor.
Onlar ne yapacaklarını bilirler. Onlar erkek!
Teker teker, birbirlerinin sırasını gözeterek odaya giriyorlar.
Ve odaya giren erkekler tekek teker küçük kız çocuğuna, bekareti zarar görmesin diye !


Bu korku filminin, çok gerçek erkek elemanları kimlerdir, ne iş yaparlar, kızın hikayesini çok sonraları öğrenen bir yazar, merak ediyor: İşte yazarın elindeki vicdansızların, ırz düşmanlarının listesi: :

Recep Sakız (Kızıltepe Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü),
Ersun Erdemir (ordudan irtica nedeniyle ihraç edilen yüzbaşı),
Selman Aydın (devlet memuru),
Enver Adanç (zabıta memuru),
Şeyhdavut Dora (zabıta memuru),
Şeyhdavut Oruç (belediye memuru),
Cuma Uras (Mardin Vakıflar Şube Müdürü),
Mahmut Temelli (Ziraat Odası Başkanı),
Azat Aydın (astsubay),
Ümit Ergin (ilköğretim okulu UTANMAZ müdür yardımcısı),
Mehmet Seyitoğlu (veznedar),
Teyyar Salman (Orman İşletme Müdürlüğü şefi),
Hamit Aydın (veznedar),
Hamit Abdulsametoğlu (işyeri sahibi),
Ali Aksoy (serbest meslek),
Ahmet Günay (TEDAŞ işçisi),
Osman Çakır (üniversite öğrencisi),
Harun Uras (muhtar),
Selahattin Kuray (serbest meslek)

ve meslek belirtmeyen Şemsettin Aslan, Burhan Ertaş, Şeyhmus Cansin, Şeydavut Anuk, Nizam Denli, Sabri Ajak, Rıdvan Bayraktar, Rıdvan Abdulsemetoğlu, Süleyman Göka


Doktorlar daha sonraları küçük kız oturabilsin diye tam dört ameliyat yapmak zorunda kalıyorlar.
Mardinli küçük kızın hikayesini daha sonraları öğrenen yazar, en çok bir ifadede donup kalıyor:
Yukarıdaki adları ve meslekleri belli erkeklerden biri, bir işyeri sahibi, işini bitirdikten sonra kıza şöyle sesleniyor:

- Kızım, kusura bakma şeytana uydum; benim de senin kadar bir kızım var. Ramazanda bana gel de karnını doyurayım.

Bu çok erkek beyefendiler, işin kolayını da bulmuşlar, işte asıl korku filmi burada başlıyor:
Ramazanda bir kap yemek, cuma namazında bir rekat namaz ve işi şeytana havale ederek, pür-pak evlerine, işyerlerine ve kahvelerine dönecekler!
Öyle ki memurların haklarında işlem yapılmayacak, şube müdürleri, oda başkanları, zabıta memurları Mardin'in sokaklarında başları dik dolaşacaklar!
Çünkü bu ülke fazlasıyla erkek.

Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, 13 yaşında 26 erkeğe satılan küçük kızın, bu kişilerle kendi rızasıyla birlikte olduğu yorumu, anlı şanlı Yargıtay'ın 14. Ceza Dairesi'nde onay gördü. (Kararı veren Yargıtay 14.Ceza Dairesi'nin 11 üyesinden 8'ini AKP dönemindeki yeni HSYK atamıştı.)


Ey ağır ceza mahkemesi hakimleri, Yargıtay üyeleri, bu verdiğiniz kararla siz de bu korku filminin ana kahramanlarının yanında yer aldınız.
Kanunlar böyle diye kestirip atmayın, küçücük bir kız çocuğunu savunamayan hukuk ve sizlerin bunun arkasına sığınmanız, bu korku filminin en utanç verici bölümü.
KENDİ KIZINIZ, KARDEŞİNİZ, YEĞENİNİZ VAR MI? VAR İSE ONUN BAŞINA BÖYLE BİR ŞEY GELSE NE YAPARSINIZ?
Hukuk, yazılı kanunların, insan haklarına uygun uygulanmasından başka nedir ki? Hukuk fakültelerinin birinci dersinde bu öğretilir. .........



NOT:

BU İLETİNİN İBRETİ ALEM İÇİN BÜTÜN TÜRKİYE'DE DOLAŞMASI GEREKİR. TOPLUMUN VİCDANINI SIZLATAN BU OLAYA SAHİP ÇIKMAK NAMUSLU VE DÜRÜST İNSANLARIN GÖREVİDİR...
Avukat Ömer K A V İ L İ


,

Diyarbakır'da ailesinin bilgisayarı kapatmasına sinirlenen kız 10'uncu kattan kendini boşluğa bıraktı.
Diyarbakır’da, Yenişehir İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Rengin Şimşek (14), 9 Haziran’da yapılacak Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) hazırlanıyordu.
Okulunda başarılı olan, ancak sınav öncesi kaygısı yaşayan Şimşek, son günlerde ailesi ile ders çalışma nedeniyle tartışmaya başladı.


İddiaya göre Rengin Şimşek, ders zamanları dışında sık sık sosyal paylaşım sitesi Facebook’a giriyordu. 3 gün önce de gece saat 01.00 sıralarında bilgisayar başında oturan Rengin’i ailesi “Bu saate kadar neden bilgisayar başındasın? Facebook’a girme, ders çalış. Çalışmayacaksan uyu, dinlen” diye uyardı. Bilgisayarın kapatılmasına sinirlenen Rengin, anne ve babasının odadan çıkmasından 15 dakika sonra, 10. kattaki evlerinden kendini boşluğa bıraktı.
“SINAV STRESİ OLABİLİR”
Olay yerinde hayatını kaybeden Rengin’in ölümü ailesi ve arkadaşlarını yasa boğdu. Şimşek Ailesi, olay öncesinde kızlarının kardeşleri ile tartıştıktan sonra odasına kapandığını söyledi.
Küçük kızın öğretmenleri SBS dönemi öncesi öğrencilerin büyük stres yaşadığını, Rengin’in de yaşadığı sınav stresiyle canına kıymış olabileceğini kaydetti.

Garip Bir Yaratık Bulundu!!




Köylülerin yılan sandığı canlı inceleyen bilim insanları, şaşırtan bu buluşa imza attı.
Hindistan’da yeni bir tür bacaksız amfibi canlı bulundu.
Tropikal ormanda ıslak toplak altında bulunan solucana benzeyen ancak çok daha iri olan bacaksız canlının amfibi olduğu açıklandı. Hem karada hem de suda yaşayan bu canlı, profesör SD Biju tarafından bulundu.



Chikilidae adı verilen canlıyı bölgede yaşayan köylülerin yılan sandıkları ve yanına yaklaşamadıkları belirtildi.
Londra Royal Society dergisinde Çarşamba günü yayınlanan makaleyle duyurulan bu buluş, bilim dünyasında da heyacana neden oldu.
Dünyada sadece 186 türün bulunduğu Chikilidae’nin Afrika ve Güney Amerika’da bulunduğu ilk kez Hindistan’da raslandığı belirtildi. Bu bakımdan bu canlınan Hindistan’a nasıl geldiği bilinmiyor.
Dinazor çağından kalan bu canlı, bütün olumsuz şartlara rağmen günümüze kadar sağ kalmayı başarması da ayrı bir muamma.

tutkunun dansı

Herkesi bir defa, bazılarını her zaman aldatabilirsiniz. Ama herkesi her zaman aldatamazsınız.

LÜTFEN DİKKATE ALIN KIZ ÇOCUKLARINIZI AŞILATIN...

İnsan papilloma virüsü

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Esculaap4.svg Bu maddede yazılanlar yalnızca bilgi verme amaçlıdır.
Yazılanlar, doktor uyarısı ya da önerisi değildir.
?
İnsan Papilloma Virüsü
EM of pap virus, 2C basal tissue grafted to mouse.jpg
[[Resim:|244px]]
{{{Resim açıklama}}}
Genel özellikler
Büyüklük:{{{Büyüklük}}}
Genom yapısı:Çift iplikli DNA
Morfoloji:
Konak:
Sınıflandırma
Baltimore sınıflandırması
Grup I:dsDNA virüsleri
(çift iplikli DNA virüsleri)
UVTK sınıflandırması
Takım:Henüz atanmamış
Familya:Papillomaviridae
Alt familya:[[Alphapapillomavirus
Betapapillomavirus
Gammapapillomavirus
Mupapillomavirus
Nupapillomavirus]]
Cins:[[]]
[[]]'''''
İnsan papilloma virüsü, insan papilloma virüs ya da human papilloma virus (HPV veya İPV) papillomavirus ailesine mensup, deri ve mukozal yüzeylerdeki bazal epitelyal tabaka hücrelerini enfekte eden bir DNA virusu.
1970'li yıllarla beraber HPV ve kanser ilişkisi üzerinde çalışmalar başlamış ve pozitif bulgularla beraber günümüzde önemli bir bilgi birikimi elde edilmiştir[1]. Şimdiye dek 100'den fazla HPV tipi saptanmıştır[2].
HPV; serviks, penis, vulva, vajina, anüs, ağız, orafarinks ve diğer mukozal bölgeleri tutarak, bu bölgelerde kansere neden olabilmektedir[3]. Özellikle serviks kanseri olgularının neredeyse tümünde (%99,7) HPV DNA izole edilmektedir[4].
HPV enfeksiyonu her yaşta görülebilmektedir. Bununla beraber genç sağlıklı çocuklarda da görüldüğü çeşitli çalışmalarda kanıtlanmıştır[3]. HPV'nin ortalama görülme yaşı 52 olup 35-39 ve 60-64 yaşlarında olmak üzere iki ayrı dönemde pik yapar[1]. HPV virusu bütün dünyada yaygın olarak bulunmaktadır. Sosyokültürel ve ekonomik düzeyinden bağımsız olarak her kadın risk altındadır. Kadınların %70-80'i yaşamları boyunca en az bir kez HPV ile enfekte olduğu gösterilmiştir[5].
Başta servikal kanser ve öncü lezyonlar olmak üzere, diğer genital kanserler (vulva, vajina, penis, anüs), orofaringeal kanserler, genital siğiller, laringeal papillomatozis ve muhtemelen bazı deri kanserinde de etiyolojide rol oynamaktadır[5]. Virusun erkekte ve kadında kanser oluşumuna (penis, vulva, vajina, serviks, anüs, rektum) yol açan türleri arasında 16 ve 18 numaralı genotipleri serviks, vulva, vajina ve penis derisi kanserleri yönünden en fazla potansiyeli olan türlerdir[6]. Özellikle serviks kanseri olgularının neredeyse tümünde (%99,7) HPV DNA izole edilmektedir[4]. Halk arasında rahim ağzı kanseri olarak bilinen serviks kanseri; dünya üzerinde her 2 dakikada bir kadının ölümüne neden olan ve değişik ülkelerde yapılan çalışmalarda kadınlarda meme kanserinden sonra en sık görülen ikinci kanserdir[5]. Bu da HPV enfeksiyonunun önemini göstermektedir.
HPV'ye karşı son yıllarda geliştirilmiş olan HPV aşısı, kadınları hayat boyu bu enfeksiyondan koruyabilmektedir. Toplumda HPV'nin onkojenik türlerinin yaygınlığına bağlı olarak aşının HPV enfeksiyonlarını %65-76 oranında önlediği kanıtlanmıştır[6]. HPV 16 ve 18 suşlarına bağlı oluşan hastalıkları önlemede hem tip 6, tip 11, tip 16 ve tip 18 suşlarını içeren (quadrivalan) hem de tip 16 ve tip 18 suşlarını içeren (bivalan) aşının koruyuculuğu %90’ın üzerindedir. Bununla beraber quadrivalan aşının %100 etkin olduğu çeşitli çalışmalarda gösterilmiştir[7].
Hastalıklardan korunma konusunda birincil korunma yaklaşımlarının daha başarılı ve daha doğru olduğu kabul edilmektedir. Enfeksiyona yakalanmayı önlemeyi amaçlayan birincil korunma yaklaşımlarına aşılama örnek verilebilir. Bu nedenle HPV aşısının geliştirilmesi çok önemlidir.

?
İnsan papilloma virüsü
Sınıflandırma ve dış kaynaklar
Hastalık Veri Tabanı[1]
ICD-10 koduB97.7
ICD-9 kodu078.1 079.4
ICD-O kodu{{{ICD-O kodu}}}
MedlinePlus[2]
eMedicinemed/1037
no.htm alan/başlık no
OMIM[3]
MeSHD030361
MeSH[4]

Konu başlıkları

[gizle]

Morfoloji [değiştir]

Papillomavirus ailesinden olan HPV ikozhedral yapıda, zarfsız, 55 nm boyunda 72 kapsomerli bir virüstür. 100’den fazla tipi olan HPV’nin yaklaşık 40 tipinin mukozal, 60 tipinin ise kutanöz enfeksiyon yaptığı bilinmektedir. Mukozal enfeksiyon yapanlardan yüksek onkojenik potansiyele sahip olan 16 ve 18 suşlarının genital kansere yol açma oranı %70 iken, düşük onkojenik potansiyele sahip 6 ve 11’in genital siğile yol açma oranı %90 olarak bilinmektedir.
Virüs genomunun onkojenik mekanizmadan sorumlu tutulan genleri E6 ve E7 olarak bilinmektedir. E6 geni p53'ü yıkarak, E7 ise Rb genini inaktive ederek servikal karsinogenezin gelişmesine neden olmaktadır. HPV enfeksiyonunun persistan olma riski yaşla beraber artmaktadır[kaynak belirtilmeli].

Sıklık ve yaygınlık [değiştir]

Servikal kansere neden olduğu bilinen HPV tip 16'nın genom organizasyonu (E1-E7 ilk genler, L1-L2 sonraki genler: kapsid).
HPV enfeksiyonu son derece yaygın bir enfeksiyondur. Amerika Birleşik Devletleri'nde her yıl yaklaşık 6.2 milyon yeni HPV enfeksiyonu ortaya çıktığı bilinmektedir. Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol Merkezi (CDC) verilerine göre dünyada seksüel aktif kadın ve erkeklerin yaşam boyu HPV ile enfekte olma olasılığı en az %50 olarak bildirilmiştir, bununla beraber 50 yaşına varmış kadınların bu enfeksiyonu geçirmiş olma olasılığı en az %80'dir[7][8][9].
HPV enfeksiyonu her yaşta görülebilmektedir ve çeşitli araştırmalarda genç sağlıklı çocuklarda da görüldüğü kanıtlanmıştır[3]. HPV’nin ortalama görülme yaşı 52 olup 35-39 ve 60-64 yaşlarında olmak üzere iki ayrı dönemde pik yapmaktadır[1]. HPV virusu bütün dünyada yaygın olarak bulunmaktadır. Sosyokültürel ve ekonomik düzeyinden bağımsız olarak her kadın risk altındadır. Kadınların %70-80'i yaşamları boyunca en az bir kez HPV ile enfekte olur. Kondom ve bariyer önlemleri riski azalır, ancak tam olarak koruyucu değildir. Daha çok genç yetişkinlerde görülen bu hastalığın cinsel yaşam tarzında ortaya çıkan değişikliklere bağlı olarak son yıllarda arttığı görülmektedir[5].
HPV enfeksiyonu %14,8 oranında hiç cinsel ilişkiye girmemiş kadınlarda da görülebilir. Çocuklarda gerçekleşebilecek HPV transmisyonunun nedenleri arasında otoinokülasyon, kontamine objeler ve yüzeylerden indirekt olarak bulaşma, seksüel kötüye kullanım, vajinal doğum, süt verme, intrauterin hayatta asendan enfeksiyonlar, transplasental geçiş, semen yer almaktadır[kaynak belirtilmeli]

HPV tipleri ve çeşitli hastalıklarla ilişkisi [değiştir]

1970'li yıllarla beraber HPV üzerinde çalışmalar başlamış ve pozitif bulgularla beraber günümüzde önemli bir bilgi birikimi elde edilmiştir[1]. Başta servikal kanser ve öncü lezyonlar olmak üzere, diğer genital kanserler (vulva, vajina, penis, anüs), orofaringeal kanserler, genital siğiller, laringeal papillomatozis ve muhtemelen bazı deri kanserinde de etiyolojide rol oynamaktadır[5]. Virusun erkekte ve kadında kanser oluşumuna (penis, vulva, vajina iç yüzü, serviks, anüs, rektum) yol açan 40 türü vardır ve bunlar arasında 16 ve 18 numaralı genotipleri serviks, vulva, vajina ve penis derisi kanserleri yönünden en fazla potansiyeli olan türleridir[6].

HPV ve serviks kanseri ilişkisi [değiştir]

HPV-ilişkili kanserler
Halk arasında rahim ağzı kanseri olarak bilinen serviks kanseri; dünya üzerinde her 2 dakikada bir kadının ölümüne neden olan ve değişik ülkelerde yapılan çalışmalarda kadınlarda meme kanserinden sonra en sık görülen ikinci kanserdir[5]. Gelişmiş ülkelerde kadın kanserlerinin %3,6'sını, gelişmemiş ülkelerde kadın kanserlerinin %15'ini oluşturur. Ölüm sayılarının yaklaşık olgu sayılarının yarısına eşit olduğu kabul edilmektedir[5]. Tüm bu veriler serviks kanserinin önemini kanıtlamaktadır.
Epidemiyolojik çalışmalar serviks kanseri için majör risk faktörünün HPV enfeksiyonu olduğunu göstermektedir. Serviks kanseri-HPV enfeksiyonu ilişkisi, akciğer kanseri-sigara ilişkisinden daha sıkı bir ilişkidir. Diğer taraftan HPV enfeksiyonu son derece yaygın bir enfeksiyondur. Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol Merkezleri (CDC, Centers for Disease Control and Prevention) verilerine göre dünyada seksüel aktif kadın ve erkeklerin yaşam boyu HPV ile enfekte olma olasılığı en az %50 olarak bildirilmiştir. Serviks kanseri olgularının neredeyse tümünde (%99,7) HPV DNA izole edilir[4]. Bununla beraber serviksteki HPV enfeksiyonlarının çoğu asemptomatiktir ve saptanan enfeksiyonlarının %90'dan fazlası 2 yıl içeresinde kendiliğinden yok olabilmektedir[3]. Dolayısıyla serviks kanseri sıklığında azalma HPV enfeksiyonlarının tanınması, önlenmesi ve tedavi edilmesi yoluyla mümkün olabilir[4].

HPV aşısı [değiştir]

Pap smear yaymasında solda normal servikal hücre grubu ve sağda HPV ile enfekte hücreler
HPV aşısı 2006 yılında onaylanmış ve kullanıma sunulmuştur. HPV aşısının lisansı 9-26 yaşlar arasındaki genç kızlara ve kadınlara yapılmak üzere alınmıştır[6]. Günümüzde quadrivalan ve bivalan olmak üzere 2 çeşit HPV aşısı mevcuttur. Quadrivalan aşı HPV'nin 6, 11, 16, 18 suşlarına karşı; bivalan aşı ise 16 ve 18 suşlarına karşı yapılmıştır. Her iki aşının da adölesan dönemde uygulanması en yüksek immun yanıtı oluşturmaktadır. Özellikle 15 yaşından sonra aşıya verilen immun yanıt azalmaktadır. İleriki dönemdeki yanıtı da azaldığından erken dönemde aşılanmak hayati öneme sahiptir. Ayrıca bivalan aşı genç kızlara ek olarak erkeklere de uygulanabilmektedir[3]. Özellikle quadrivalan HPV aşısının 12-13 yaşlarındaki kız çocuklara yapılması amaçlanmaktadır[10]. HPV aşısı 3 doz olarak ve ikinci ile üçüncü dozlarının ilk dozdan 2 ve 6 ay sonra yapılması önerilir. 11-12 yaşındaki kızlara rutin yapılması önerilir. Aşı en erken 9 yaşında başlanabilir ve 13-26 yaşında aşılanmamış olanların aşılanması öngörülür[2]. Toplumda HPV'nin onkojenik türlerinin yaygınlığına bağlı olarak aşının HPV enfeksiyonlarını %65-76 oranında önlediği kanıtlanmıştır[6]. HPV 16 ve 18 suşlarına bağlı oluşan hastalıkları önlemede hem bivalan hem quadravalan aşının koruyuculuğu %90'ın üzerindedir. Bununla beraber quadrivalan aşının %100 etkin olduğu çeşitli çalışmalarda gösterilmiştir[7]. Bucalovirus rekombinan teknolojisi kullanılarak geliştirilen GSK aşısının (Cervarix'in) faz 3 çalışmaları Kuzey Amerika, Latin Amerika, Avrupa ve Asya'da 18.000'in üstünde kadını kapsamıştır ve bu çalışmaların sonunda aşının yeni enfeksiyona karşı %92 ve persistan enfeksiyona karşı %100 koruyuculuğu olduğu saptanmıştır. Merck firması ise HPV tip 6, 11, 16 ve 18'e karşı aşı geliştirmiş (Gardasil) ve bu aşı ile 25.000 kadın aşılanarak persistan enfeksiyondan %100 korunabildiği gösterilmiştir[2].
Halen Amerikan İlaç Gıda Dairesi (FDA) ve Avrupa Komisyonu tip 6, tip 11, tip 16 ve tip 18 içeren insan papillomavirus aşısını servikal kanserlerin, yüksek dereceli servikal displazinin, prekanseröz servikal lezyonun, prekanseröz vulvar displastik lezyonların ve yaygın genital siğillerin (kondiloma akuminata) önlenmesi için onaylamıştır. Bu aşı 11-12 yaşlarında 3 doz olarak uygulanmaktadır. Günümüzde HPV tip 16 ve tip 18, içeren başka bir aşı onaylanmıştır. Profilaktik HPV aşılarının rutin servikal tarama ile birlikte HPV ile ilişkili morbidite ve mortalite üzerinde çarpıcı etkileri olacağı öngörülmektedir[2].
Virus her kadında enfeksiyon ve buna sekonder kansere neden olabildiğinden, HPV aşısı için bir risk grubu söz konusu değildir. Hedef 9-26 yaş grubundaki her kadının mümkünse ilk cinsel ilişkiden önce, değilse mümkün olan en kısa sürede aşılanmasıdır. Hepatit B aşısında risk grubu aşılaması ile hastalık insidansının azaltılamaması deneyimi de HPV aşısının yaygın kullanılması gereksinimini ortaya çıkarmaktadır.[5]. Öte yandan HPV enfeksiyonu erkeklerde de görüldüğünden, aşının yalnızca kız çocuklara yapılmasının yeterli olup olmayacağı, aynı yaş grubundaki erkeklerin de aşılanmasının gerekliliği tartışma konusudur[6].

31 Mayıs 2012 Perşembe

Susmak ''Ya Sabır'' Diye Bilmektir, Öyle Bir Dua'dır ki Yürekte Çınlar... mevlam o susan ve sesizce dua edenleri görüyor kötüler unutmasın ..sanmasınlar ki korktuklarından susuyorlar...
Bir mum diger bir mumu tutusturmakla işigindan birsey kaybetmez.

30 Mayıs 2012 Çarşamba

5 ADIMDA İDEAL ÜNİVERSİTENE GİRME YOLLARI
1. Kendini Tanı
Kendini fethetmek binlerce savaş kazanmaktan daha iyidir…
BUDA
Kendini tanımak senin için ideal olan üniversitede okuyabilmek için atman gereken ilk adım. Günümüzde devasa şirketlerin çoğu önemli bir karar vermeden önce kendilerini tanımak için SWOT analizi denen güçlü ve zayıf yönlerini ortaya koyan bir araştırma yaparlar. Bireyler de güçlü, zayıf yönlerini ve onlar için fırsat ve şans oluşturabilecek etkenleri göz önünde bulundurmalı. Bu nedenle yaşamdan ve kariyerinden ne bekliyorsan bunları bir kağıda yaz. Güçlü ve gelişmeye açık olan yönlerini keşfet, ilgi alanlarını doğru sapta. Unutma doğru bir program ve üniversite başarılı bir kariyer yolunda atacağın ilk adım olacak!
2. Araştır
Araştırma yeni bilgiler yaratır.
NEIL ARMSTRONG
Hedeflerini gerçekleştirmene olanak sağlayacak programları ve bu programların hangi üniversitelerde olduğunu araştır. Örneğin; 2012 yılında sınava gireceksen 2011 taban puanları senin için yol gösterici olabilir, 2013 yılında sınava girecek öğrenciler için de2012 taban puanları yol gösterici olabilir. Araştırma sürecinde puanına, bütçene ve hayallerine uygun olan program ve üniversitelerden oluşan bir liste hazırla.
3. Öğren
Sonsuza kadar yaşayacakmış gibi öğren…
GANDHI
Bilgi karar vermeni ve sana uygun olan program ve üniversiteleri belirlemeni kolaylaştıracaktır. Araştırma yapıp listeni belirledikten sonra listendeki üniversiteleri gez, o üniversitelerden okuyan öğrencilerle sohbet et, profesörlerle tanışmak için fırsatlar ara. İmkanı varsa üniversitede bir gün geçir, derslere gir ve dört yıl geçireceğin okulun kağıt üzerinde istatistiklere dayalı bir şekilde görmek yerine gerçek hayatta sana uygunluğuna karar ver!
4. Uygula
Uygulamaya koymadıktan sonra bilginin değeri yoktur.
ANTON ÇEHOV
Artık hedeflerin belli! Kendinle, okumak istediğin programla ve üniversite ile ilgili yeterince bilgi sahibisin. Artık amacına ulaşmak için disiplinli bir şekilde çalışmalı ve zamanını en iyi şekilde yönetmelisin. Hedefindeki üniversitenin puanına ulaşabilmek için eksik konularını belirlemeli, tamamlamalı ve diğer konularda da bilgini pekiştirmelisin!
5. Rahat Ol
Bu süreçte lise günlerinin keyfini çıkarmayı unutma. Disiplinli, bilinçli ve sistematik çalışmaların meyvelerini verecek!

28 Mayıs 2012 Pazartesi

Katherine Branning-Yes, i would love another glass of tea -Bir Çay Daha ...

nurettin rençber vakti geldi ayrılıgın

kibirliler .:))

çok şeymi istemiş olurum?

72 milyon insanımızın‎ 36 milyonu ekmeğini diğer 36 milyonla paylaşsın desem;: çok şeymi istemiş olurum?

TÜRK, KÜRT, LAZ, ÇERKEZ OLAN KİMLİKLERİMİZİN ÖNÜNE İSLAMİ DEĞERLERİMİZ SOFRA KURSA ÇOK ŞEYMİ İSTEMİŞ OLURUM?

ne Güneydoğuda terör, ne batıda ekmeği, yemeği çöpe atan israf olmasın desem çok şeymi istemiş olurum?

ANTALYAYA,İZMİRE İSTANBULA ANKARAYA NASIL TATİLE GİDEBİLİYORSAK, SİİRTE ŞIRNAKA, ERUHA BATMANA ESKORT EŞLİĞİNDE DEĞİL, UZAKLARDAN GELEN TANRI MİSAFİRİ GİBİ KAPISINI İLK ÇALACAĞIMIZ EVDE KONAKLAMAK İSTİYORUM DESEM ÇOK ŞEYMİ İSTEMİŞ OLURUM?

Şırnak kırsalında askere pusu kurmak için değil veya dağında terörist aramak için değil; varsa petrol, varsa altın madeninde çalışmak, varsa iki çift tavşan avlamak isterdim desem; çok şeymi istemiş olurum?

SİYASİ PARTİ LİDERLERİ ÜLKE MESELELERİ İÇİN BİRARAYA GELSE VE HER SİYASİNİN TEK DÜŞÜNCESİ VATANA HİZMET ETMEK OLSA ÇOK ŞEYMİ İSTEMİŞ OLURUM?

CUMHURBAŞKANIMIZ ABDULLAH GÜL VE EŞİ, KEMAL KILIÇDAROĞLU VE EŞİ İLE BİRLİKTE BOĞAZDA BİR BALIK LOKANTASINDA BERABER YEMEK YERKEN, BAŞBAKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN , GENELKURMAY BAŞKANI NECDET ÖZEL VE EŞLERİ EMİRGANDA ÇAY BAHÇESİNDE BERABER ÇAY İÇSELER ÇOK ŞEYMİ İSTEMİŞ OLURUM?

Devlet Bahçeli ile Selahattin Demirtaş Şanlı Urfada sıra gecesinde beraber çığ köfte yoğursa fenamı olur desem; çok şeymi istemiş olurum?



TELEVİZYONLARDA ÇOLUK ÇOCUK, GENÇ YAŞLI, KADIN ERKEK İZLEYEBİLECEĞİMİZ FİLMLER, DİZİLER, YARIŞMALAR OLSUN DESEM ÇOK ŞEYMİ İSTEMİŞ OLURUM?

VALİ VE GARNİZON KOMUTANININ, KAYMAKAM, SAVCI VE HAKİMİN CUMA NAMAZLARINDAÖN SAFTA BERABER TEKBİR ALMASINI İSTESEM ÇOK ŞEYMİ İSTEMİŞ OLURUM?

ADI İBRAHİM ADEM ERCAN AYSU AYŞE FATMA HER NE OLURSA OLSUN BİRBİRLERİNİ SEVEN KALPLERİN BİR ÖMÜR BOYU AYNI YASTIKTA KOCAMALARINI İSTESEM ÇOK ŞEYMİ İSTEMİŞ OLURUM?

MEMLEKETİMİZİN HER BİR METREKARESİ CENNET BU CENNETİ HAKETMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMALIYIZ DESEM ÇOK ŞEYMİ İSTEMİŞ OLURUM?

HERKESİN BAŞINI SOKACAK BİR EVİ, EVİNE EKMEK GÖTÜREBİLECEĞİ BİR İŞİ OLMASINI İSTESEM ÇOK ŞEYMİ İSTEMİŞ OLURUM?

RAMAZANLARDA KABARAN İSLAMİ DUYGULARIMIZIN HER DAİM TAZE KALMASINI İSTESEM ÇOK ŞEYMİ İSTEMİŞ OLURUM?

BİR ANNE VE BABANIN ÇOCUKLARINI NASIL BAKABİLECEĞİNİ DEĞİLDE, DİNİNE DEVLETİNE HİZMET EDEBİLECEK ŞEKİLDE NASIL YETİŞTİREBİLECEĞİNİ DÜŞÜNMESİNİ İSTESEM ÇOK ŞEYMİ İSTEMİŞ OLURUM?

İNSANLARIN KARŞISINDAKİ İNSANLARI ALDIĞI VEYA ALMADIĞI MAAŞA , KAZANDIĞI VEYA KAZANAMADIĞI PARAYA, GİYDİĞİ VEYA GİYEMEDİĞİ URBAYA GÖRE DEĞİLDE, YARATILANI SEVERİM YARATANDAN ÖTÜRÜ DİYEREK HÖŞGÖRÜ SEVGİ VE SAYGI ÇERÇEVESİNDE DEĞERLENDİRMESİNİ İSTESEM ÇOK ŞEYMİ İSTEMİŞ OLURUM?


Velhasılı

ÖLÜMÜN BİZE BİR NEFES KADAR YAKIN OLDUĞU ŞU KÜÇÜCÜK DÜNYAMIZDA ÖNCE İNSAN, ÖNCE İNSAN, ÖNCE İNSAN OLMAMIZI İSTESEM ÇOK ŞEYMİ İSTEMİŞ OLURUM?
GÜNÜN GENÇLİĞİ (25.05.2012-SARICAKAYA)

Çekersin ayar;
Dakkada kayar.
Adamı Bayar,
Günün gençliği.

Ağızda sakız,
Saçında topuz;
Oğlan, ya da kız,
Günün gençliği.

Birinci, hoş ay,
Gerisi boş ay;
Evlilik beş ay,
Günün gençliği..

Kerıyer peşi;
Koşturur yaşı..
Evli-dul eşi;
Günün gençliği.

Filinta giyim,
Oburca yiyim,
Daha ne deyim;
Günün gençliği.

Altında kotu,
Üstünde montu;
Görmemiş yontu;
Günün gençliği.

Boynunda haçı,
Permalı saçı..
Flörtün kaçı?
Günün gençliği.

Dilleri argo,
Yükleri kargo,
Modeli yorgo;
Günün gençliği.

Bir karış topuk,
Dininden kopuk,
Millîden sapık;
Günün gençliği.

Bütçesi açık,
Hedefi uçuk,
Şâkülü kaçık;
Günün gençliği.

Tutmuyor maya,
Bilmiyor oya,
Çok uzak soya;
Günün gençliği.

Dininden saptı,
Dünyaya taptı,
Virüsler kaptı;
Günün gençliği.

Erkekte küpe;
Uymuyor tipe..
Kılık sünepe;
Günün gençliği.

Suratlar boya,
Kalmamış hayâ..
Ne zaman aya;
Günün gençliği.

--------------------!
Dilimde feryât,
Duyulmaz, hey-hât..
Bitkisel hayat,
Günün gençliği.

Masumdur gençler..
Günahsız piçler..
Yüklendi suçlar;
Günün gençliği.

Babalı yetim;
Bilmedi hatim..
Yapamaz betim;
Günün gençliği.

Ana konkende;
Gözü mankende..
Tuzak etkende;
Günün gençliği.

Sevgiden mahrum,
Gün-görmez bodrum,
Bacada kurum;
Günün gençliği.

Bebekti masum;
Bilmezdi hasım..
Çizildi resim;
Günün gençliği.

Kalemler uçlu;
Çizenler suçlu..
Değildi haçlı;
Günün gençliği.

Fıtratı temiz,
Duygusu semiz,
Şiirde remiz;
Günün gençliği.

Çocukken paktı;
Büyükler yaktı;
Şerlere aktı;
Günün gençliği.

Dallı Mustafa;
Yoruyor kafa..
Çekmesin cefa;
Günün gençliği.


Mustafa SUNA(Dallı Mustafa

https://plus.google.com/103559113815935878644/posts/eSoeNTcPvHv
say ki; ne aşka bulaştık ne rakıya alıştık. ne sabahımız ne odamız ne de bir vakit uzanıp bakacağımız adresimiz kaldı. korkunçtu korkuya bulanan, yaldızı dökülen hayatımız.
karanlığa gerilmiş görünmez bir ip gibi ömrümüzün ayaklarına takılan sizin o nefretiniz. inandığınız, aldandığınız...
örtülerden, kelimelerden, kırmızı bacalardan kurup kudurttuğunuz şehirleriniz. ve mutlak her gece bağırıp uyanarak geçilen nehirleriniz. gökte gizlice hırlayan bir kin gibi bizi bağrına basan, çıplak etimize bir dağ yaslanır gibi ateşin ve namluların içinden dolaşıp gelen rüzgarınız.
say ki; biz ne bu üfürüklere teşneydik, ne de soğuk ve yapışkan fısıltılarına duyup anlamayan duvarların.
say ki, kaçırdık vapuru, takunyayı ve sırma döşeli götünü o masal kuşunun.
say ki, paramparça edip etin mavi yollarını, kırmızı bir hayvan gibi akmaktayızdır hala...
O Kadar tüketici bir toplumuz ki, en çok da değmeyecek İnsanlara nefes tüketiyoruz...
Hakiki adaletin olmadığı yerde kanunlar örümcek ağına benzerler. Güçlü sinekler deler geçer, küçük sinekler takılır...

Berna Karagözoğlu - Ellerini Çekip Benden - Bir Şarkısın Sen atv

BU VİDEOYU MUTLAKA İZLEYİN ve PAYLAŞIN!

Bir Erkeğin Kadını Olmak İstedim...

KIZIM

Sibel Can - Kendim düştüm kalkabilirim

Muazzez Ersoy £££ PİŞMAN OLUR DA BİR GÜN DÖNERSEN BANA GERİ

arkadaşlar bekliyorum sizleri....

baha sevenler mesut olmaz

Ebru Gündeş - Senin olmaya geldim

Orhan Gencebay Vazgec Gonlum

CENGİZ KURTOĞLU YARANAMADIM *YENİ*

Bir Eşi Olmalı İnsanın !
Bakarken yüreğinin kabardığı,
Gözlerinden gözlerine yüreğinin aktığı…
Aşık olduğu bir eşi olmalı!
Sabah gözlerini açtığında, yanında olduğunu görüp,
Şükürler etmeli Yaradana.
Koklamalı saçlarını uyuyan eşine şefkatle bakıp,
Usulca dokunmalı yüzüne.

Bir eşi olmalı insanın!
Varlığını hissedebilmek için.
Parmakları titremeli, incitirim korkusuyla.
Sürekli çağlayan bir pınar olmalı gönlü…
Kramplar girmeli midesine,
Onsuzluk aklına geldikçe!

Bir eşi olmalı insanın!
Rüzgar O’nun kokusunu getirmeli,
Yağmur O’nun sesini.
Elleri yanmalı ellerini tutabilmek için.
Akşam O’nu görecek diye, pırpır etmeli yüreği.
Kelebekler gibi olmalı insanın kalbi.
Ayakları birbirine dolaşmalı heyecandan, eve dönerken eşi.
Beklemek asırlar gibi uzun gelmeli.
Gelişi ile sonsuz bir nur dolmalı içine.

Bir eşi olmalı insanın!
Yüzüne baktığında, konuşmadan anlamalı derdini,
Tasasını, öfkesini, sevincini, coşkusunu…
Güven duymalı, her şeyiyle.
Başını göğsüne koyup huzurla uyuyabilmeli,
Tüm düşüncelerinden arınmış olarak.
Babası, abisi, arkadaşı, dostu, sırdaşı, anası, çocuğu olmalı…
Şımarabilmeli yanında.
Kıskanılmalı zaman zaman da…

Bir eşi olmalı insanın!
Sabah yolcularken işine, içi acımalı,
Daha yollarken özlemeye başlamalı.
Seni şimdiden özledim!!

Bir eşi olmalı insanın!
Akşam dönüşünü beklemeli sabırsızlıkla.
Gözleri yollarda kalmalı
Ve kapıyı çalmadan açmalı…
Aşkla karşılamalı,
Hasretle sarılmalı boynuna,
Özlemle koklayıp öpmeli,
Yıllarca uzak kalmışçasına!

Bir eşi olmalı insanın!
Her günü bir başka güzel olmalı yaşamın,
Bir başka özel, bir başka soluklanmalı her anında.
Verdiği hiçbir şeyin yeterli olmadığını düşünüp, kahrolmalı,
Daha fazla ne yapabilirim diye düşünmeli.

Bir eşi olmalı insanın!
Cennetten köşe almışçasına
Sevdiği, sakındığı, bakmaya kıyamadığı…
Her bir hücresinden aşkın fışkırdığı,
Çölde okyanusu yaşadığı bir eşi olmalı insanın!

Ben seni ölene dek seveceğim boş laf !
Ben seni sevdikçe ölmeyeceğim...

(CAN YÜCEL)